Opening wielersportcentrum de Betuwe

Aan de Schaarsdijkweg in Tiel is het afgelopen jaar een multifunctioneel wielersportcentrum aangelegd. Vandaag was de officiële opening van het wielersportcentrum in aanwezigheid van burgemeester Hans Beenakker, wethouder Henk Driessen en de heer Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Het officiële gedeelte met de genodigde was in de ochtend in de kantine. Tussen 13.00 en 15.00 uur konden belangstellenden een kijkje komen nemen bij het wielerpark en genieten van onder andere een demonstratie van bekende BMX-ers.

Het wielersportcentrum is een initiatief van wielrenvereniging JvR De Batauwers en de Tielse Fietscrossclub (TFCC) De Weirijders. Het wielersportcentrum heeft een BMX-baan die voldoet aan de laatste internationale eisen, een wielerparcours met een lengte van 1,5 km en een cyclo-cross/mountainbike parcours. Behalve de mogelijkheid om te trainen, is het ook mogelijk regionale en nationale wedstrijden te houden in de verschillende takken van de wielersport.

De aanleg van het wielersportcentrum is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Tiel en de provincie Gelderland.

Johan Kusters (42) uit Tiel kreeg een onderscheiding en werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Kusters is voorzitter van fietscrossclub de Weirijders. Hij was intensief betrokken bij het tot stand komen van het nieuwe wielerpark samen met JvR de Batauwers.  Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Beenakker.


 
Share Button